Bayi Baru Lahir Tak Berak

Assalamualaikum semua. Ada tak yang berpengalaman sama macam saya. Bayi baru lahir tak buang air besar. Dari lahir berak sekali je. Sampai ke hari ni masih belom membuang. Sekarang baby baru berusia seminggu. Help pleaseee bila tak berak lambat nak turun kuning dia ?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #jangandibully

1 Balas

Kerap bagi susu sis.. 2jam skli bgi susu, baby klau kuning mmg Akan tido je.. Time nk mnyusu kejutkn dia.. Klau kuning tak turun jgk, mndikn dgn air rebusan daun belimbing buluh.. Pagi dgn ptg.. Ibu plk jgn mkn bnda2 yg panas, mcm halia ke lada ke atau jamu.. Bnda2 tu semua blh buat kuning ank makin tinggi.. Klau blh ibu jgn minum susu kambing, lgi cpt kuning ank naik nnti ?