Overthingking💔

Assalamualaikum. Selamat pg mumies2.. saja nk luah skit perasaan skrg tgh mengandung ank ke-2 .. ank pertama skrg dh brumur 6 thun. Cuma klini rse tkut lain mcm.. dlu ank pertama xdela rse cmni.bak kata org tua.mood muda2 xcited je. Xrse tkut ke apa.tp skrg smpai mganggu tidur mlm hrian.sbb trlalu pikir kndungan..sihat ke x okey ke ade mslh ppe ke yg susah doc nk kesan.jd nk lah pendapat mumies2.slain dr solat n brdoa..apa yg kita boleh buat supaya hti ni tak trlalu susah hati &tenang. Lgpn skrg bru 25weeks. Tp pikiran hari2 n tiap mlm xleh tdur sbb trlalu mmikir ksihatan bby.risau juga pnyakit lain yg dtg pula sbb asyik mmikr smpai xboleh tdur mlm.. 😭😭#bantusharing #mommybuntu #pregnancy 💔

1 Balas

Waalaikumussalam, selain daripada solat hajat dan doa, cuba awk try search dan baca bahan bacaan yg positif. Selain membaca, menonton video positif di YouTube pun okay. Macam saya, kalau di social media mmg saya ada ikuti tokoh2 atau page yg postnya selalu buat saya rasa tenang, positif. Sebab untuk kekal positif ni, kita perlu jaga persekitaran kita juga. Pastikan kita disekeliling orang yg positif. Bahan bacaan dan tontonan pun mesti positif. Part tak boleh tidur malam tu, saya pernah lalui. Cara saya atasi, saya search di Youtube "Ruqyah for sleeping problem". Saya pasang dan dengar. Alhamdulillah, boleh tidur lepas tu. Semoga sis dipermudahkan urusan dan dapat atasi masalah susah hati dan sukar tidur. Aamiin 🤲🏻

4y ago

trima ksih sgt atas nsihat.. mmg berguna n brmaanfaat. bila fkirkn blik..sy jd overthingking psl kndungan sbb sy trlalu byk mmbce artikel2 yg merepek tntg risiko2 yg boleh trjadi pd bayi dlm kndungan.. smpai sy trlalu mmikirkan kndungan sy.. wallahualam..sy harap smua yg xelok dijauhkn.. and sy hrp kndungan sy sihat .amin..