Puasa awal kehamilan

Assalamualaikum selamat pagi..bolehkah teruskan berpuasa seawal 5 minggu kehamilan. Setakat ni simptom alahan belum terasa lagi..cuma badan rasa sedikit lemas & menjelang asar akan terasa sedikit dahaga & lapar.

4 Balas

sy dah 8w, awal 6w tu sy puasa je masuk 8w nie sy rasa tak boleh terus kn puasa dah.sbb pagi2 akan sakit kepala,mual,nmpk kurma air putih pon sy mcm nak muntah, badan lemah,perut kerap sakit so sy pon buat keputusa. utk x berpuasa dulu. sbb risau dgn kandungan sy.