Hidung sumbat

Assalamualaikum hi. Saya skrg 18week . Start trimester kedua . Hidung sumbat tapi bila nk buang hingus xde . Bila paksa dia jadi bersin . Kenapa ya?

2 Balas

normal. sbb ibu mengandung kan ade air ketuban. so hormon badan menyebabkan penghasilan air2 dekat bdan lebih sikit dr biasa. sy pun kdg x selesema pun tp hidung kdg berair la tersumbat sikit la. boleh beli buku psl ibu mengandung or rajin baca facts mcm ni yg boleh kita google. byk info berguna

saya pon kadang mcm tu jugak.. tp sya pkai yg inhaler utk hidung dh brkurang skit