Buka buku pink

Assalamualaikum . Saya preggy mommy tapi mengandung anak luar nikah nak buka buku pink di klinik swasta , boleh ke ? #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #Sharing_dong_Bund #bantujawab

14 Balas

awk p kk senang sikit sbb nty kalau p swasta ada apa2 komplikasi nty diorg tolak p ke kerajaan jgk

KK Sri Rampai minta sijil nikah. Saya tak pasti utk yg tiada sijil nikah

4w ago

Mana2 kk pun kena terima kalau single mom takde sijil nikah nk buat buku pink. Prosedur diorang mm akan minta tp kita ckp je belum kahwin. By right dorang tak boleh tolak, if tolak boleh report SISPAA. Mana boleh public clinic tolak patient, kira untung org tu ada kesedaran nk buka buku pink demi baby

Klinik swasta boleh ✅ Klinik kerajaan boleh✅ Hospital swasta boleh✅ Your call.

4w ago

Takde sijil nikah pun boleh buka buku pink kat gov/private, boleh bersalin mana2 hospital (gov/private). Bezanya hanya pada procedure status. Macam awak single mother status banyak procedure and process la. But no worries still it's not a big issue. Saya cuma boleh nasihatkan awak untuk jujur pada keluarga, pada partner (jika masih ada). Duduk bincang sama-sama.

QAYYUM