Air kelapa

assalamualaikum, saya nk bertanya tentang air kelapa. Boleh diminum seawal keahmilan atau tidak? Ada yang kata 7 bulan ke ats baru sesuai untuk diminum. Tapi kepala sakit sangat sehari dua ni.

7 Balas

Saya minum dari awal pregnant Sebab alahan teruk takboleh makan minum so paksa diri minum air kelapa untuk segarkan badan. Bagi saya semua benda boleh makan minum asalkan tidak melebih lebih 🙂

Boleh je nak minum. Tapi berpada pada. Jangan la minum pagi petang malam sepanjang hari. Dan buat minuman harian pula. 😅 minum sekali tu dah. Kalau risau sangat jarak sebulan lebih minum la lagi.

Ikut orang. Minum sikit dulu. Dan tengok sehari ada kesan ke x. Sbb saya setiap kali minum kelapa, terus contraction dan demam teruk.

So far saya minum okay je sis..saya 9 weeks..minum dri masa 6 weeks tapi tak la hari2, bantu utk hydrate balik time alahan teruk

Jgn dgr ckp org.. Minum je, sy minum seawal 5 week sbb sy selalu muntah², minum air kelapa je boleh huhu

boleh je minum d awal kehamilan, buah kelapa yg belum di campur dgn gula 👍🏼

Saya minum je. Makin segar badan