masih relevan

assalamualaikum saya nak tanya pendapat la , masih relevan ke kalau saya nak beli preloved baby chair utk anak saya makan , acctually anak saya 1 tahun 5 bulan da . sebelum ni dia makan dalam walker ja . makin lama saya macam penat pula nak bagi kat walker . letih hari hari nak dok angkut walker basuh . lagi satu tempat duduk nya pun nak naik rosak da . lagi satu walker tu macam da tak sesuai utk anak saya duduk makan . takda tempat proper utk anak saya makan . #pleasehelp #seriusnanya

6 Balas

Anak sy masa awal2 solid food saya beli tak nak duduk pun.. Memby sebab dia berisi, kerusi tu mcm sempit utk dia.. Skrg ni 3 tahun. Dia sendiri pulak ajak nak duduk situ, so sejak ada meja makan ni, sebelum ni mmg takde meja makan.. So dia tau dah time makan ddk kat mana.. Kalau tak nak guna baby chair pun takpe.. Sis beli meja dgn kerusi belajar yg sesuai untuk bdk2.. Belajar makan kat situ bole.. Pastu nak belajar pun boleh.. Kira 2 in 1.

10mo ago

Betul, sebab fokus umur mcm ni 1-3 minit je sis. Lama2 nnt okay, ikut sis nak apply yg mana sesuai dgn situasi sis.

sy rasa ok dah. Just make sure pantau keselamatan anak ya. sbb ada kes budak jatuh dari kerusi mkn yg tinggi ,pendarahan di kepala lalu meninggal. Budak tu tgh mengamuk2 tendang meja btw.

10mo ago

ye banyak kes da . memang kena pantau tak boleh ditinggal

Jenis high chair yg beroda, ada belt, boleh pasang meja dan adjust tinggi kerusi tu bagus. Boleh guna waktu makan, atau kadang2 nak pegi dapur kejap, tolak skali baby chair ke dapur.

10mo ago

macam ni

masih relevant, ada member anak 3tahun still nak makan naik baby chair sendiri. tp atas budak laa jgk😆 so mommy blh cuba nasib

10mo ago

tu la ingat nak cuba nasib huhu

for me xde masalah. sbb kerusi biasa agk rendah utk bg dia mkn. klu duduk kat lantai, dia akn kerap bangun bjalan pula.

10mo ago

iye memang kalau nak bagi makan kat meja makan guna kerusi biasa tak sampai pula kan . bagi duduk makan kat lantai mak nya pula yg stress baru duduk nak bangun berjalan pula .

depends