Family planning

Assalamualaikum saya nak Minta pendapat ibu2 semua tentang family planning, mana yang lagi baik utk ambil yer, kalau ibu2 boleh share ada perubahan hormon atau risiko apa2 tak? sebab saya tak pernah ambil sebelum ni plan sendiri jer, tapi bila dah pregnant baby twin Kali ni memang Dr sarankan kena ambil juga,..saya dah ada anak 5 orang yg sulung dh 11 tahun skrg no 5 dh 2 tahun, terima kasih semua #ingintahu #bantusharing

1 Balas

ikut badan masing masing juga, ada yang ambil pil lepastu tumbuh jerawat, berat badan naik mendadak, ada juga yang takda apa. ada yang gi cucuk, tapi selalu sakit pinggang. kalau ada kesan sampingan tu bincanglah dengan nurse. sebab kesan sampingan dia berbeza ikut orang.

2y ago

oh yeke trm kasih sis berkongsi