Spotting Brown.

Assalamualaikum. Saya masuk harini dah hari ke2 kluar spotting. Smlm pagi kluar, sy teruss pergi emegency, lpstu dr tgok keadaan baby okay, jantung ok, jln tertutup. Lepastu dr kata boleh balik, and takde bagi ubat apaa punnn. Lepstu dr kata klau sakit teruk, darah heavy ke kluar darah ketul ke baru dtg lagi. Ada tak yg sama macam saya? Dr takde bg apaapa ubat punn ☹️ saya #firstmom #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Maksudnya, semuanya ok. Puan elakkan stress, elakkan buat aktiviti berat/ angkat berat Teruskan makan asid folic Minum air kosong secukupnya Doakan diri dan kandungan sihat walafiyah. Amalkan pemakanan seimbang nutrien dan sihat.

6mo ago

Lain orang lain ujian kehamilan Puan dah buat tindakan betul dan jumpa doktor, drpd pemeriksaan dan penilaian doktor, ok lah. Nak kata normal, setiap ibu hamil pengalaman berbeza. Mcm sy ada spotting, doktor nasihatkan gitu pada awal kandungan dan beri saya ubat hormon. lgpun saya berisiko hamil masa tu. Dan cek lg 2 minggu. Alhamduillah tumbesaran kandungan ok.