hamil jarak dekat

Assalamualaikum, saya ingin bertanya, adakah dalam kalangan ni.. Ade ibu yg hamil jarak dekat.. Setahun sorang? Bagaimana anda buat? Dan ape kata2 smngt untuk saya?..

2 Balas

fikir la yg baik2 je sis sbb Ank tu Anugerah Allah turun kn pd kita . sy yg merncg xnk ank lg pon akhir ny prengnt lg . xboke nk elak wlau pon suami bkn la org senang tpi kne slalu brsyuko . sy slalu fikir sy jauh lebih baik dri org yg merempat tepi2 jln nk bg ank2 mkn . sekurg ny sy ad tmpt brteduh wlau pon Allah bg zuriat lg . mmg serius xmmpu nk jaga seorg . smpai nk prgi mne2 pon xbole klau xd suami teman . sy preggy ank ke 3 skrg . beza sethn2 dgn ank prtama dn ke 2 . sy anggap yg Allah mungkin nk bg sy rezeki pd mse akn dtg . mne la tau kn sis . skrg kita susa sbb ank kecik2 lg . mne la tau nt ank dh besa ank2 tu yg akn menolg mak abah dy pula n menyenang kn kami . smoge sis sentiase d rahmati Allah .

Hahahaha..mesti la ade..sy la org nye..nak no2 3 dan 4 setahun 1..tp time tu sy kj..terpaksa korban kan..dua ank uma mak jaga,dua ank mak mertua jaga..nasib baik sebelah² kg je..alhamdulillah..sekarang da 7,6,5 tahun..pk yg positif je sis..jgn stress²