Ibu menyusu makan pedas!?

Assalamualaikum saya dah lepas pantang 44 hari sekarang dah masuk 56 hari anak saya... Saya nak tanya ibu yang full breastfeeding..boleh kah ibu makan makanan pedas macam me Samyang.. sambal tumis..semasa menyusu.. saya teringin nk makan me samyang sejak sebelum mengandung dekat dalam otak ni asyik tergiang²🤣🤣 itu saja.. Terima kasih.. ##ingintahu #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #advicepls #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Kalau boleh elakkan. Sebab nanti akan effect susu yang baby minum. Macam saya, saya dapat detect yang baby takboleh ada unsur coklat, milo semua tu takboleh makan or minum. Takdan makan pedas lagi dah baby selalu kembung perut. Kalau sis nak try, boleh jee, sebab lain baby lain ragam dia. Tapi dicadang untuk elak dulu.