Keluar darah selepas darah nifas

Assalamualaikum, saya ada soalan... Usia bayi saya kini 2bulan 14hari & darah nifas pun dah habis pada hari ke 59. Hari ini saya perasan ada darah fresh keluar , adakah ini darah haid atau apa ya?mohon pencerahan ibu2 berpengalaman?

2 Balas

kalau lps 60 hari, dh kira as darah period. darah nifas keluar antara 40 ke 60 hari. and bila dah stop terus mkna nya bila kita cuci mmg dh yakin xde darah and dah mandi wajib. darah seterus nya yg keluar darah period.

2y ago

ye ikut org jugak. anggaran je dlm 6m x dtg period kalau bf. tpi semua ikut org. lps dri period dh boleh amek perancang.

maybe darah period