Sakit sakit manja

Assalamualaikum para ibu . pernah dak masa ampa batuk ampa rasa sakit kat bahagian perut ? Masa batuk tu badan dlm keadaan mengiring pun sakit dok baring tegak pun sakit . pasaipa hah? Tq ibu² ??

6 Balas

Sy prgnnt 5w batuk kahak smpai dua minggu. Org ckp mmg mgndung ni senang sakit and xbole mkn ape2 ubat. Imagine mcm mna sy batuk everyday nak tido susah sgt klu mlm sbb time tu laa dy sgt2 teruk.. sy xmkn ubat sy xmnum sejuk xmkn junk food n smua mknn xsihat sy xmkn mase sakit tu. Mak suh bnyk minum air putih je kalau bole suam2 panas. Sampai ade stu tahap sy penat nak bgun g kencing sbb ngantok sgt, bile bgun tido pastu tbatuk rasa sakit sgt kat perut bawah2.. dua hari sakitny.. nasib baik mase tu batuk nak sembuh tpi dtg pulak sakit perut tu 😅 allahu seksanya sy rsa masa trimester ptama dgn mual pening xde slera mkn lgi.. alhamdulillah bile slalu positif slmt lahh smpai da trimester kedua semua sakit dah lesap 🥰🥰🥰

5y ago

Alhamdulillah . semoga kuat para ibu

Kalau batuk terlalu kerap memang akan sakit bahagian2 tertentu, kdg kat belah dua2 rusuk, dada, kdg kat perut, sebab pressure masa batuk yg terlalu kerap tu, makin lama makin sakit dibuatnya..

Doc cakap kalau batuk time pregnant ni bahaya sikit sbb masa batuk, pressure dekat perut. So makan lah ubat k bgi cepat lega

5y ago

Ubat kena amik kt klinik. Ikut ubat doc bg yg sesuai utk ibu preggy. Jangan makan suka hati

Tu la btoi2... Batok mmg akn sakit kt perot... Bersin pon kkdg rasa mcm trtarik urat2 prot ni..cian baby trkejut kt dlm tu😅

5y ago

Tulaa pasai.. Yg kita pikiaq mcm² dah ni tp stay positif laa kn

entahlah. tp sama lahh hm

Ya sama mcm sya jga