Baby nak tumbuh gigi

assalamualaikum , nak tye bby 5 bulan normal ke dah gatal² gusi , klo cm tu umur berapa nty kuar gigi? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

6 Balas

1st baby sy masa 4bulan naik gg 2atas 2bawah serentak. 2nd baby baru naik gg masa 8bulan. naik sebatang gg bawah dulu. sekejap je tu. nnt gg keluar. kalau baby gatal gusi awak boleh sejuk kan kain napkin bersih then bg baby hisap. atau pon sejuk kn susu baby minum tum kemudian bg dkt baby

wslm. anak girl sy 2 org 6 bulan dah tumbuh gigi. baby boy sy pula 7 bulan baru tumbuh gigi. baby girl jiran sy,lahir selang 2 minggu dgn baby sy dah 9 bulan umurnya belum ada gigi. pertumbuhan gigi setiap baby ada yg sama,ada yg berbeza. selagi Dr cakap normal ibu tak perlu risau

anak sy 4 bulan lebih DH tumbuh gigi sekali tumbuh 4 batang terus demam bengkak gusi

Normal. Ada kakak kawan sy, baby lahir dah ada gigi. 🤣

normal je. dlm 6bulan lebih gigi akan kluar biasanya..

normal ja..anak² sy 5 bulan dh kluar gigi diorg 😊