STRETCH MARK

Assalamualaikum. Nak tanya, Biasanya stretch mark akan ada masa berapa minggu pregnant? And ada ke orang yg tak ada stretch mark, if ada uoll amalkan apa? #firstmommy #25week

2 Balas

Saya perasan strecth mark nampak bila saya garu. Saya pn tk perasan ada strecth mark so saya pn asyik menggaru je… Bila tengok cermin mak aiii haha so nasihat saya rajin2 pakai cream/lotion dkt perut so bila perut mengembang smooth je tak kering/merekah… and kalau gatal jgn sesekali garu 🥹

Waalaikumsalam, Puan. Maaf saya tak pasti minggu ke berapa ada stretch mark. Sebab saya langsung tiada stretch mark. Apa yang saya amalkan, start tahu saya positive pregnant saya mula sapu lotion di perut, kaki dan tangan . Harap membantu.