Pengalaman induce??

Assalamualaikum.. nak tanya la.. sape kt sini yg pernah kena induce.. biasa kalau masuk ubat tu.. lama x baru bersalin.. doktor dh bagi tarikh untuk serah diri.. tiba2 rase debar2 pulak.. #bantusharing #firstbaby #pregnancy

3 Balas

pernah! serah diri selasa,masuk ubat khamis pagi sekali. malam sekali. then 1.30pagi ke lr. ubat tak sakit sangat mungkin sebab tak bekesan kat diri 😂 start sakit masa 1.30pagi sebab ketuban pecah. bersalin 11.21 am jumaat. almost cser sebab doc praktkl tak cek bukaan,so they assume sakit tu sebab ubat je. sampai lr,nak prepare cser,doc check and said ketuban pecah. so waiting for normal delivery

4y ago

okey3.. tq awk... 😘

depends org jgk bab bukaan. Ada yg cpt ada yg lmbt. Mcm sy drip ubat, 15minit tu terus disuruh push. Sepanjang push tu, doctor increase dose drip tu. Tp sy bersalin swasta. Xpsti prosedur sama ke x dgn kerajaan.

first yang bentuk pil letak kat bukaan rahim untuk saya tak jalan so next day guna drip baru ada contraction dalam 20 minit camtu, total 40 minit jugak bersalin. tapi sakit macam tak leh nafas camtu.