Pembukaan 2cm

Assalamualaikum, nak tanya, biasanya pembukaan ke berapa baru rasa sakit ya? Last week pergi hospital dr check dah 2cm tapi tak pernah rasa sakit and dr kata mungkin dalam minggu ni dah boleh bersalin. Tapi sampai sekarang tak ada rasa sakit2 😮‍💨 #advicepls #bantusharing #firstbaby #firstmom #FTM #ingintahu

2 Balas

4cm dn keats dh boleh rasa sakit 4cm tu boleh control lg if awak pandai kawal pernafasan. 1st baby sy bersalin masa 38weeks 2day. masa p pagi hospital dah 4cm ptg tu bersalin.

2y ago

sy pergi je awak. atleast kita tak risau. tp kalau awak takut kena balik boleh pergi kk atau klinik swasta utk minta dorang tolong check kn. takut dah ada bukaan tpi kita tak perasan.

awak dah berapa week?