nak tanya

assalamualaikum nak tanya ada tak anak anak ibu ibu kat dalam ni yang anaknya pernah kena sembelit then dapat ubat sembelit kena makan sampai 1 bulan ? boleh kongsikan tak ? so korang bagi sampai sebulan ke ? #bantusharing #ingintahu #firstmom

2 Balas

lamanyee teruk sgt ke sembelit anak puan . anak saya pernh sembelit smpai xberak berhari doctor bg ubat sembelit tp kena mkn selama 5 hari je .. lepastu jga pemakanan je .. cba call balik doctor tu sure ke sebulan mana tau salah dengar😅😅 orang dewasa pun doc tak suggest ubat sembelit pakai lama2

1y ago

shari sebelum jadi memang najis nya ketul tapi tak keras then keesokan harinya berak jadi ada darah pulak . berak pun najis nya sikit ja kira macam membuang tak habis . lepas ada darah tu saya terus cepat pegi klinik memang saya tak tunggu tunggu sebb risau . kesian nak dibiarkan .

bagi je ikut doctor suruh sis. and bagi mkn p utk sembelit. boleh google p food for baby.

1y ago

aah doc suruh makan ubat selama sebulan . kalau ubat habis boleh beli dekat farmasi . tapi memang lama ya sampai sebulan