Sujud n rukuk ( soalan bulan april 2020 ni)

Assalamualaikum. nak bertanya pd mereka yg arif.. mcm mana nak rukuk n sujud tanpa rase senak mcm nk meletup perut? stakat ni sy percepatkan sujud n rukuk.... tp mcm x seronok... sila2 lah sharekan pendapat... #7months

1 Balas

Waalaikumusalam.. kalau tk larat bole solat duduk sis. Tp biasa saya sujud tu tk rapat kaki, means buka sikit supaya perut tu tak kene kaki kita. So tk sakit la terhimpit masa sujud.. buat mana mampu

4y ago

tq sis. ya sy buat mcm sis ckp, buka kaki.