7w 3d, kantung ada tapi scan tak nampak baby

Assalamualaikum n hi mommies! Saya dapat tahu pregnant time usia kandungan 5w tp lepas tu saya noticed ada spotting. Saya pergi scan lagi sbb first time ada lendir darah dan doc scan hanya nampak kantung sahaja tapi tiada baby. Ada harapan ke ye baby akan muncul? Saya risau since this is my first pregnancy 😕 dan doc kata sepatutnya 7w dah nampak baby tp katanya lagi 2 weeks dtg scan balik. Doa doa kan saya 😕

2 Balas

Sama je dgn sy sis. Sy tk taulah scan kat kk tu tak berapa nk kualiti ke apa, sbb sy baru scan baby last week dh nmpak baby n heartbeat kat kk lgsung tk nmpak . Kantung sy elok je membesar ikut 8weeks . Sy pun repeat scan lg 2weeks , Semoga baby kita sihat2 je

2y ago

Ohh yeke… Sy rasa mmg ada org tk nmpak lagi sbb kdg2 ovulation atau persenyawaan tu terjadi lambat. Sy doakan dipermudahkan urusan sis dan baby

haa doctor pon. 7w ade je org xnmpk bby dgn heartbeat. selalu 8w ke atas bru nmpk. depends on bdn. ade org 10w bru nmpk. sye 8-9w bru nmpk. bwh dri tu mmg x nmpk. buat risau jee kalau pg scan awl2.

2y ago

7w mmg xnmpk lagii. kalau follow dr imelda, mmg die x bagi scan below 8w. seeloknya 8-10w bru pg scan.