cepatkan pemmbukaan

Assalamualaikum mumy semuaa , Nakk tnya adaa tak tips utk cptkn bukaan , saya due 26/2 nii ,tapii tkde lg tanda tandaa , ikutkn 24hb kena swb test and 26hb ni kena serah diri ,risauu la klau boleh tknk induce 😫 #babyfrst

2 Balas

bt senaman duduk sambil satukan or temukan kedua tapak kaki..tarik perlahan2 ke dalam smpai rapat..goyangkan badan ke kiri kekanan..kedepan kebelakang..akn rase nnt kt bhgian private part.amal dduk mcm tu sllu..berjalan stengah jam..klau ada bsikal senman blh kayuh..sy 6 org ank amalkan mcm tu mase 35 week..3 org besalin 36 week 3 org 37 week..sllu lh berdoa smge d mudahkan..insyaAllah tu je tips y sllu sy amal..y latest sy x sedar bukaan dh 4cm x sakit or tande..cume pg ade app kk..misi rase bb kebawah sgt..so sy g klnk swasta g ve..4cm..smpai spital 5cm

2y ago

Saya pun selalu duduk sambil temukan tapak kaki dan tunduk perlahan2 setakat yg mampu setiap kali lepas solat start dr minggu 32. Alhamdulillah dah bersalin minggu ke 37 pada 10/2 😊

Due date kita sama. Pon belum ada tanda2 bersalin lagi

2y ago

Hari selasa ni saya ada checkup lagi dkt kk. Lps check up baru tahu mcm mana