berpantang sendiri

Assalamualaikum mummy semua..nak.minta pandangan jika berpantang sendiri buat kali pertama ada masalah ke? #firstbaby

21 Balas

Wslm. Alhamdulillah, sy pun first time berpantang sendiri takde masalah. Ok je. Yg penting suami kne byk tlg la. Pastu emosi kne pandai kawal. InsyaaAllah semua akn ok.

Emosi kena kuat. Sy dr ank 1 sampai ank4 semua berpantang sendiri. Mls nk blk kg, mls nk ssh org tua. Sy jg sorg2 ank2 dlm pantang, ank setahun sorg. Yg penting jg mkn.

4y ago

Btl tue, berpantang sendiri senang. Br suami tue tahu ssh senang jg bini n ank. Slalu antaq bini blk kg, tue yg slalu duk buat hal cari perempuan. Sbb xrasa, xtahu sakit bini mcm mana. Bla mrk dh jg, tgk sendiri sakit bini dlm pantang br xsempat nk cari perempuan lain😆

Saya berpantang dr anak sulung sampai anak ke 4 kat rmh sendiri ngan suami je..suami byk tolong..basuh n sidai baju,masak..tgk anak2 lain..

sy pn tgh fkir ni cmne nk bpntang sndri .. mak dh xada , klu blk kg pun xada org nk jaga ..

Persediaan mental kena kuat sis , minta husband tlg mane y patut .. Kne positifkan diri ..

Mungkin akan ad masalah..kalau sesetengah org tu maybe x kuat kalau berpantang sendiri...

kena kuat dari segi mental, sbb ni anak first, baby kerap bangun malam untuk menyusu.

Boleh je. Janji kuat. Suami rajin membantu bole je tu sis. Harap semua okay.

biasa pantang pertama mak jaga. suami pun nk kena ada..

Plan nak berpantang sendiri. Tp hsbnd x bagi.