berat naik pada 20 weeks

assalamualaikum mummy .nk tnye ni...sy skrg br msok 20 weeks pregnant..tp berat dh 48kg🥲sblom pregnant berat 44kg je..tinggi 151cm .. byk sgt ke naik berat sy? sbb sy masalah gastrik trok time pregnant..jd kjp2 kne mkn..kalau x.. trok saya🥲

2 Balas

waalaikumussalam wbt, refer to normal BMI before pregnant, macam saya 1 week kena 0.4kg sahaja, tapi turun 1kg within 1 week 😌 jumpa FMS dia suruh makan banyak protein 🤭 jadi depends on nurse, selalu nurse akan inform seminggu berapa boleh naik. semoga dipermudahkan 🤲🏻