Susu apa yg sesuai

Assalamu'alaikum momy2 Susu apa sesuai tuk baby umu2bulan #firstbaby

2 Balas

Waalaikumussalam, untuk susu formula ni sebenarnya kena try and error. Sebab tak semua baby ada keserasian yang sama. Macam kakak saya sendiri, anak 1st dia serasi susu Similac. Tapi anak 2nd tak serasi. Anak 2nd dia minum susu Dutch Baby. Cara nak tahu serasi atau tak susu tu, tengok bayi berak okay atau tak. Kalau jadi cirit birit atau jadi sembelit, selalunya tak serasi. Cadangan saya, kalau nak beli, beli dulu susu formula paket kecil. Banyak brand yg ada di pasaran. Contoh Dutch Baby, Similac, Karihome, enfalac #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

skng sy cuba dutc baby klau dia da menyusu mesti berak

Susu ibu terbaik..banyak khasiat