Pregnant jarak dekat

Hi assalamualaikum momy nak tyaa sy skrg down sgt sbp anak sy baru berusia 8 bulan dan sy disahkan pregnant 2nd baby.. Apa yg patut sy buat? Sy tak ready lagii utk tmbh anak.. Tapii at the same time sy tak sanggup nk buang.. Sy buntu skrg.. Dgn keadaan ekonomi skrg.. #pleasehelp

2 Balas

keep the baby. tp kasihan kt anak 1st sbb nti bila mak dia dah mula morning sickness dia akn rasa diabaikan. ok juga klu alahan puan tak teruk. minta tolong suami bg sokongan bg perhatian lbh kt anak 1st since puan kena jaga baby dlm kandungan juga. jaga diri baik2 sbb organ dalaman kita belum pulih sepenuhnya,belum trletak kt tmpt asal dia.tulang blkg kita akn jd rapuh buat kali ke-2 dan akn ada chance to have a premature baby. nurse akn membebel dan doctor pun akn hntr ke counseling or dia yg akn bebel puan. tp takpe anak2 adalah rezeki kan. jgn fikir yg bukan2 ye. jaga diri baik2. semoga Allah permudahkan segalanya.

3y ago

betul puan. sy pun jarak dkt tp anak sulong dah setahun time preggy anak ke-2. dan bersalin premature secara normal. alhamdulillah anak 2nd dah genap setahun ikut umur dia lahir.

tahniah. . terima seadanya inshaallah ada rezeki untuk sis. . saya pun pernah alami situasi ini. .alhamdulilah Allah bagi rezeki lepastu dapat duduk rumah sendiri😊 ujian kita mungkin tak sama, tapi itu salah satu tanda allah sayang kita. . fikir yang baik² nya. inshaallah Allah permudahkan nanti. . 😊. lepas ni kalau sis rasa belum bersedia boleh ambil perancang 😊