Baby 2 month x nak tidur malam

Assalamualaikum moms…Anak saya baru 2 bulan tapi dia kerap tidur siap , bila malam sampai lewat subuh dia x kan tido. Dia akan kerap meragam bila malam sampai lah subuh tu. Saya kesian tengok dia, sampai berair mata , hingus n kadang badan dia panas. Bila saya bancuhkan susu, dia xkan habiskan n muntah balik. Saya ada pergi hospital, tapi kat hospital dia x pun macam tu. So Dr kata dia okay. Bila balik rumah, mula lah macam tu. Saya ada dengar orang cakap kalau nak anak tido nyenyak malam, siang kena kurangkan dia tido. Saya buat. Tapi anak saya makin meragam malam tu. Mulut dah menguap banyak kali, di dodoikan tetap tak tidur. Pampers , susu apa smua saya dah check n pastikan okay. Tapi tetap benda sama berlaku. Saya takut anak saya tak cukup tido. Hb dia dah memang low. Berat dia pun masih kuning. Macam mana ni? Harap ada ibu yg sudi membantu menjawab permasalahan saya#firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Balas

try tido kn die atas dada. krg kn tdo siang. lps tu rajin2 bukak rukyah atau surah yassin ptg2 nak ke maghrib tu.