Risau gerakan baby

Assalamualaikum moms. Saya skg 19w2d. Saya masih x dapat rasa kick atau pergerakan baby. Masa 17w dulu lepas makan mesty ade rasa tiny kick skg macam x sure. Haritu baru check jantung baby ok je. Dia gerak je. Risau la saya. Baby gerak sepatutnya week berapa?

4 Balas

Klu da scan dia ok, insyaAllah dia ok je Gerak je tu tp kita yg tak rasa. Sometimes tak perasan maybe kita tidur dia gerak Sbb gerakan masih perlahan Nanti dah 20w ke atas akn lebih kuat. Bawah 28w tak perlu risau sgt InsyaAllah baby ok

1y ago

insyaallah tq for the info

klau scan semua okay, xde ape yg perlu risau sis .. jgn fkirkan sgt, nanti boleh stress 🥰 mcm sy 22weeks bru rasa kicking tu .. alhamdulillah so far baby semua okay 🤗

Sy da msuk 23 week tapi x rse kicking.mungkin perut jenis kulit tebal.tapi rase mcm mencuit2 to ade la.mmg normal ye khmis ni g kk nak bgtau nurse ke mcm mne ye?

baby dah gerak tapi mungkin tak rasa sangat tu...atau tak perasan...insyaAllah ok sahaja baby dalam perut