Nak minta pendapat😔

Assalamualaikum mommy2 semua, sya nak tanya..skng saya dah 37minggu, dan saya ada masalah kewangan...suami bekerja sorang, saya diberhentikan kerja atas masalah kesihatan + pregnant, jadi bila suami bekerja sorang ni, kewangan kami jadi kucar kacir sedikit, sbb bila saya bekerja..saya dpt tolong suami, semenjak saya tak bekerja..kami makan semua bercatu, mak saya ada tawarkan kami untuk duduk dengan dia..bila kami duduk dengan mak saya...mak saya jadi berubah, mak saya suruh saya buat kerja rumah, masak dan sebagainya, sedangkan saya dah sarat..saya tak larat nak buat, bila saya tak buat..mak saya akan buat muka benci dekat saya...suami saya pun jadi mangsa juga..tapi bila kakak saya (mengandung juga) duduk rumah mak..mak tak pernah suruh dia buat kerja rumah..malah lagi suruh dia banyak berehat, apa yang kakak saya mengidam, mak saya layankan, sedangkan saya tak dapat semua tu, saya dan suami ni bebankan mak saya ke? Sbb mak saya yg pujuk merayu supaya saya tinggal dengan dia..atas sebab saya dan suami dah tak mampu nak bayar sewa rumah...mula2 mak saya bagi ayat yg menyenangkan hati, bila kami ubah pikiran dan duduk dengan mak..mak saya berubah 100% ...jadi kuat marah...kadang2 saya sakit, dia langsung tak ambil peduli, malah lagi paksa saya buat kerja rumah...saya stress ..saya rasa macam nak cari rumah sewa baru, tapi kami tak berkemampuan...mak saya tuduh suami saya macam2...langsung tiada senyuman dengan suami...suami saya sampai terasa...apa yg perlu saya buat? Sbb skng saya tunggu masa sahaja untuk melahirkan...kami tiada duit nak tanggung semua dalam sekaligus...nak bersabar, saya dah cukup bersabar sehingga saya tertekan...emosi saya tak terkawal...apa yg perlu saya buat yaa? Mak saya makin melampau sekarang, pilih kasih...

2 Balas

cukup bersabar insyaallah Tuhan selalu ada buat kita jgn emosi ksihn budak dlm kandungan mu