Leher melecet

Assalamualaikum mommy2 semua, nk tanya ada tak anak2 korang kene mcm ni. Baby sy baru lepas cucuk 3 bulan hari khamis lepas, then hari ahad tiba2 jadi macam ni, habis collar baju jadi warna kuning dan merah. Dah pegi klinik tadi, doctor cakap maybe eczema tapi mcm terlalu awal utk diagnos eczema sbb dia baru 3 bulan lebih. If anak mommy2 pernah alami mcm baby sy tolong share ubat atau rawatan yg sesuai. thank you #seriusnanya #firstmom

Leher melecet
75 Balas

baby sya 3bulan jg dagu berlipat jg berat dia 7kg..klu baby kena mcm tu sya letak bedak jk..pastu esok dh okay

anak saya pernah jugak .. saya guna cream snow white yg strawberry .. insyaallah sembuh .. kesian tngok nye

Alahai sayang baby, semoga sihat ya baby dan semoga ibu dipermudahkan urusan sedih tgk mesti seksa 😭

kat part tengkuk tu normal kalau merah2 tp macam banyak gini risau pulak tgk. try guna sudocream

Cuba letak bedak agnesia yg wrna merah tu , ank sya klo ruam pkai bedak tu terus kering

allahu. kesiannyee. pegi cari soothing cream. sebamed, buds. pakai baju lubang² ye.

anak saya macam ni juga saya tak tau nak apa saya lap kering kering bedak Pureen ok

SIS cuba letak tepung ubi kayu .sy letak ke anak sy jadi hilang merah

1y ago

semoga baby cepat baik . MKN masa lh sikit nk hilang itu sabar ye SIS 😊

musim panas ni.. pkai baju lubang² atau pakai pampers je di rmh.. kesian dia...

letak ubat nappyrash cream atau bepanthen sis beli kat watson atau pharmacy je