Hfmd (HandFootMouthDisease)

Assalamualaikum mommy2,, nk tnya kalau anak hfmd, drpd bintik merah biasa lpastu akan jadi berkudis ke bru blh sembuh?? Sy dh bawak anak pergi klinik, doktor dh bagi ubat, saya sapu ubat yg doktor Tu bagi tapi nampak Makin merah.. drpd 2/3 bintik merah, skrg dh banyak.. mcm mana yea? Mommy2 Ada Cara tak untuk cegah sakit ni supaya tak makin melarat. Macam pantang larang makan ke, apa ke.. sbb pening dah ni, ubat bagi konsisten, tp bintik2 merah tu main Naik. Help me 🥺🙇 #firstmom #pleasehelp anak 11 bulan

3 Balas

dlu sy letak bedak sejuk je..xjd kudis pun..dia ansur ilang.klau mnum sy bg susu sejuk..mknn sejuk sbb dlm mulut dia penuh ulser.xpe sbb ambik masa jgk nk ilang sis

Waalaikumussalam moga anak cepat sembuh sepenuhnya ya.

Hi, sis boleh tahu sekarang baby macam mana?

1y ago

Alhamdulillah. Terima kasih kongsi pengalaman sis. Anak saya pun baru kena.