Adakah nanah atau air bisa ?

Assalamualaikum mommy semua . Saya dah hari ke 13 bersalin ceaser. Sebelum ni nampak sikit je kuning2 , macam titik2 je, tekan tekan pun takde keluar banyak cairan . Harini bukak plaster luka tengok banyak ni yang keluar. Mommy2 rasa ni nanah atau cuma ‘air bisa’ dari luka tu ? Takut dah ni 🥹🥹#ingintahu #seriusnanya

Adakah nanah atau air bisa ?
1 Balas

waalaikumsalam. memang lepas czer doc plaster luka tu eh? saya sebelum keluar hosp, doc buka plaster tu. and masa pantang ad keluar air bisa. pergi klinik, doc tekan² biar keluar air bisa tu. kalau pn rasa ragu² better g klinik.

3mo ago

plaster ni sy pakai sndiri sbb hari yg doktor tekan tu dia suruh sy pakai bandage dkat tmpat luka. jadi yng ni kira air bisa la kan ? risau nanah 🥺