Bajubaby #firstmom

Assalamualaikum mommy semua . Saya cume nk tnya . Utk baju baby Kan . Dkt hospital mmg tak dibenarkan utk bawa baju bby lengan pendek ye ? Sbb sy cek semua list kebanyakkannya semua suruh bawa lengan panjang . Btw sy dh 28 minggu . And sy first mom ,

6 Balas

Lengan panjang lagi bagus sis. Kalau boleh yg tebal. Haritu baby saya kesejukan sampai biru bibir, terpaksa nurse tolong bawa pergi tempat yg ada heater. Padahal saya pakaikan baju lengan panjang, siap bedung lagi. Kalau dah keluar hospital tu maybe boleh je lengan pendek sebab dah takde aircond kan.

suggestion saya bawa je spare baju lengan panjang. saya masa bersalin anak first bawa lengan pendek je sebab fikir bedung tu dah cukup panaskan dia tapi menggigil anak saya. kesian dia. nasib duduk wad satu malam je esok dah boleh balik.

2y ago

okayy baikk awak . terima Kasih ye share pengalaman semuaa 💕

Mcm depends kat hospital. Macam saya, pusrawi. Nurse pesan siap siap dah bawak baju baby utk discharge je. Selain drpd tu pakai baju hospital. And baby baru lahir selalu dibedung..dah ckup dah rasanya supaya baby tak sejuk.

Saya pun first mom hihih nervous tapi excited kan?! Harini genap 30w Untuk soalan awak, berdasarkan apa yang saya baca, nurse/ramai ibu bawa baju lengan panjang untuk elak baby sejuk, esp baju untuk ke labour room.

2y ago

Kann nervous tpi excited . ohh okay ii terima ksihhhhh awakk 💕 semoga urusn awak dimudhkn semuanyaaa aamiin

Bole je nak bwk .. but dlm labour room .. bby kne pkai bju lengan pnjg . Utk elakkn bby kesejukan . Nk pkaikan bju lengan pndek bole je . Tpi time nk blek xde mslh

takde pulak arahan macam tu. normally memg bawak baju panjang sbb sejuk, kadang ada wad yg berekon. tp kalau dh bedung, lengan pendek pun takde masalah.