Scan Baby

Assalamualaikum mommy semua. Nak tanya kalau kat buku pink tu tulis minggu ni kene scan tapi bila sampai kk nurse scan dengar jantung baby ja itu scan ultrasound kan? Dan berapa kali kita akan scan dengan doc ek, scan tengok baby? (klinik kerajaan) #anakpertama❤️ #28minggu❤️

2 Balas

Sy scan dgn kk.. masa mula bukak buku. Pastu 11w , 17w , 29w , 37w last masa 39w repeat sbb nak tgk baby besar ke x.. kk dia tak scan selalu.. yg check jantung dekat perut by deptone tu mmg setiap kali checkup..

Scan dgn kk ikut klinik..selalunya mmg tak scan