Muntah lendir

Assalamualaikum mommy. Nak tanya ada tak mommy2 macam saya muntah asyik keluar lendir.? Banyak keluar lendir drpd mknn. Lendir putih jernih je tp banyak. Air liur pon penuh & tekak rasa berlendir je. Kalau muntah seksa rasa sebab lendir tu keluar ikut hidung sekali sampai susah nak bernafas. Ada tak tips untuk hilangkan/kurangkan lendir dalam tekak? #firstmom #pleasehelp #firstmom

4 Balas

Waalaikumussalam, xpernah pulak muntah keluar ikut hidung sekali. Mcm seram je ? lendir apa tu? Awak ada kahak/selsema ke?

1y ago

Ada kemungkinan awak ada resdung/sinus infection ke? Biasa lendir resdung ni dia sentiasa ada dlm hidung, cuma kdg2 je dia jd “hingus” bila ada sesuatu trigger awak mcm habuk ke, bau kuat mcm msk sambal ke. Xtahu normal ke x sbb saya muntah x pernah lg ada lendir dan keluar ikut hidung, klu keluar air tu ada sbb kita minum air kn. Klu berlarutan seeloknya cek dgn doc, takut jd teruk ?