Hospital bag

Assalamualaikum and Hi mommies, Nak tanya mommies yg dah berpengalaman atau new mommies, prepare hospital bag waktu usia kandungan dh brp bulan ye? Sy dah beli brg baby. Cuma tak pack dalam beg je lagi. Skrg sy dah 7bulan. Jd nak tye pendapat/pengalaman mommies. Harap membantu 😊 #firstbaby #bantusharing #1stimemom

12 Balas

akak, nak tanya. beli barang baby mostly nya online ke? boleh share share tak. untuk list barang nak beli. sy dah survey dah cuma nak tanya orang berpengalaman lagi hehehehe first mom

3y ago

Klu sis nk senarai brg bby tu. Blh ws sy nnt sy share details. Hee 01125851542

Masuk 32minggu dah boleh prepare brang yg prlu dibawa ke hospital, sbb kdang kite tktahu bila kita akan meletop hehehe

3y ago

Sy sokong sis. Ingat mcm tu jgk. 30weeks ni last scan. Mungkin lepas scan tu dh blh prepare apa yg patut kan.

sy skrg 31w , da siap2 pack stnby je , sbb sy kerja lasak , takod baby nak kua awai . kiki

3y ago

Alhamdulillah. Moga dipermudahkan urusan sis. Aamiin, anyway tc mommy 🤍

Sy pack bju n tggal dlm keta mse 8buln hehe.mls nk serabut last2 minute..kire standby

3y ago

Boleh follow jga cdgn ni. Tp itu lah baju apa semua tk basuh lg 😌

sy 1st bby.. 37week bru packing.. tu pn blm hbs packing lgi..7 bln tu blh da packing.

3y ago

In shaa Allah sis. Plan dlm waktu terdekat ni nk settle everything. Hee ☺️

sy 8 bulan pack brg bby letak dlm kreta semua dh skli dgn beg pkaian sy & suami😁

3y ago

amin..meksih mommy

Dah boleh start prepare tue sis..ready untuk ape2 kmungkinan xde klam kabut nnti

3y ago

Itulah. Baju bby pun tk basuh lg. Harap sempat utk sediakan semuanya sebelum apa2 kemungkinan kan 😂.

sya bru masuk 30 week..tp xprepare lgi,kperluan pn ade yg xlengkap lgi🤭🤭

3y ago

Sy pun tak prepare apa ni. Hee, cuma yelah barang dh ada je. Cuma tk basuh and pack lagi ni 😬. Tp si ayah pulak yg over excited nak suruh standby awal kot terberanak awal katanya. Tp itulah tk tahu nak start dr mana dlu 😂. Jd blurr kejap.

sy pn xbasuh lg bju2 baby..xpack lgi dlm beg.. ni dh 30 weeks

3y ago

Betul2. Seawal 7bulan pun blh jadi klu nk terberanak awal. Sy pun terpikir mcm tu.

saya dh 35weeks tk pack lg 😂.. basuh pun belom..

3y ago

OK sis. Tq boleh ikut cara sis 🤗