Asid folic ada side effect x?

Assalamualaikum mommies smua . Sy nak tnya pndapat & pngalaman mommies dlm ni..maaf andai soalan ni mnjijikkn, sy pregnant 6w1d skrg.. sy mngambil acid folic stelah mngetahui mengandung. Sblm ni mmg sy xpernah ambil asid folic, dh preggy bru amik. Sy notes,sejak amik a.folic ni, najis sy berwrna hitam pekat,sgt hitam,dan air kencing sy kuning lain macam,xkeruh mcm biasa,ia kuning cerah bersinar. Sy kncing byk mcm biasa & membuang alhamdulillah 2x shari. Cuma warna tu agak mnakutkan sy. Adakah ini normal mommies? Tq.

3 Balas

oh ... normal je sis .. bila makan folic asid + iron memang najis bertukar hitam .. actually soalan sis tu tak menjijikkan pun ..

1y ago

Alhamdulillah.. trimksh awkk.❤️❤️

Biasanya najis hitam sbb kandungan iron..maksudnya ubat tu berkesan. Najis hitam ms pregnant ni normal je dont worry

1y ago

owhh.. mcm tu..ilmu baru.. trimksh tau❤️

normal dik dan ubat berkesan😊