Hospital GOV untuk bersalin

Assalamualaikum mommies semua ❤️ Saya nak bertanya, EDD saya 20/12/2021. Saya ada HB low & GDM on DC. Doctor incharge saya ada bagitahu, nanti saya akan diberikan surat serah diri ke hospital jika tiada apa apa tanda sebelum 38weeks rasanya. Saya plan nak bersalin di Hospital Serdang. Saya lupa nak tanya doctor @ nurse incharge saya. Saya kena call hosp dahulu untuk booking ke? #1stimemom #firstbaby

1 Balas

Waalaikumsalam. Tak perlu booking, kalau ada surat nanti boleh bawa surat walk in terus ke hospital. Tapi tak ada suruh refer ke hospital terus ya? Saya GDM on insulin, masa 34w KK bg surat refer ke hospital, start minggu dpn sy cuma follow up dgn hospital yg sy plan utk bersalin nnt (Hospital Putrajaya). Sama lah kena serah diri 38 weeks sbb tk boleh lebih dr tu.

2y ago

sm la sy sis. 23/11 ni 4low up hpj smpi bsalin .skang 35w