Stimulasi susu untuk mempercepatkan kontraksi

Assalamualaikum and hello mommies out there. Sekadar nak bertanya. Saya dah masuk 39w2d. Cari cara nak cepatkan bersalin sebelum due nanti. So terjumpa cara stimulate puting susu untuk cepatkan rasa kontraksi tu. Cara tu kata kalau nk senang stimulate tu guna pam susu. Saya pun g lah buat. Mula buat xda apa jadi. Eh lma" ada klua cecair kekuningan likat dari puting susu. Saya search la apa bnda tu. Then klua statement mengatakan tu kolostrum. Saya nak tanya, selamat lagi ke saya nak buat stimulate susu tu kalau dah ada kluar cecair tu? Kalau betul tu kolostrum kan dah membazir. Ada tips tak nk bagi cepat bersalin? Macam" excercise dah buat still xda tanda bersalin. Saya first mom. Boleh share pengalaman or tips ya❤

2 Balas

Awak pun due 21 sep eh? Sama la. Tak ada tanda langsung. Best nampak orang kat sini yang sama due dah bersalin dah. Rasanya semua dah try tapi still masih tak ada tanda. Macam stress jadinya sebab maybe saya pun first time mom juga mana dengan excited nak jumpa baby lagi huhu. Tak pe la ramai je yang overdue and diorang okay. Semoga kita diberikan ketenangan dan kemudahan untuk bersalin nanti. Amiin.

9mo ago

Hehe tak sabar nak jumpa baby punya pasal. Tak pe la dia seronok agak nya kat dalam tu. Tak pe insyaAllah semua akan okay.

nk stimulate nipple ni xperlu pkai pam susu sbnrnya. tu terpakai pd org yg masih belum ada tanda susu bdn keluar. awk blh cuba bsama suami. stakat ni rmai bg feedback +ve.

9mo ago

thankyou share tips. dah cuba jgk cra bersama suami ni. x jdi jgk. cuma lepas buat tips ni keesokan hari tu ada kluar mucus macam hingus tu. tapi wrna dia xda kemerahan or coklat. kuning skit" je