Bila Perlu Masuk Hospital?

Assalamualaikum hi mommies. Nk tanya weeks ke brp kita perlu serah diri ke hospital. Ade nasihat kata pergi bila dh 38 or 39 weeks dh.. Klu dh lalu due.. Bahaya pd baby,sbb ada kes dh masuk 40 weeks dia x rasa apa.. Tp baby dh lemas kt dlm.. Allahu sy takut. .. Sy skrg dh 35week huhu..

2 Balas

X pyh pg sendiri. Nnt kena suruh balik. Hehe. Kena ada tanda² nak melahirkan baru hospital terima. Serah diri ni utk mommy yg ada kes. Tu pun doc yg bagi tarikh. Doc yg bagi arahan. Bkn suka² pg.. Nnt nurse akan pantau, nurse akan bgtau appointment sterusnya. Follow je smpai melahirkan.

Baby lemas tu, kan ada carta kiraan gerak bayi?? Ada buat tak? Cukup 10x gerakan dlm sehari bb dlm keadaan ok. X cukup, segera ke hospital utk mengelak kejadian mcm ni la. Kena alert. Kena slalu bhubung dgn bayi. Usap² perut. Check dia bgerak ke tak...