Suami teman di labour room smpai bersalin.

Assalamualaikum mommies nak tanya, skrg bersalin suami boleh teman kita ke sepanjang masa di labour room sehingga bersalin? Terutamanya di hosp serdang sebb plan bersalin disitu. #firstmom #ingintahu #firstbaby

3 Balas

ikut hospital sis..macam kawan saya masa bersalin suami tak boleh nak temankan, doktor hanya bagi buat vc sebelum dia meneran.. tapi alhamdulillah rezeki saya, hospital kuala krai bagi suami teman waktu isteri bersalin.. itu pun bila isteri dah betul2 nak meneran baru dibenarkan masuk.

Saya tanya di hospital putrajaya dan husband dibenarkan masuk labour room. Rasanya serdang pun sama kot

2y ago

Tanya nurse dan bukan tanya sorang je nurse. Tanya je 2-3 orang nak make sure jawapan dorang sama hihi. Tapi husband pun kena buat test la untuk make sure takde covid

hospital shah alam suami boleh masuk labor room. lepas azankan baby terus kena balik dah.

2y ago

a ah tak boleh. waktu melawat pun boleh masuk dua orang, maximum 10 minit je 😭