37 minggu kerap cirit birit

Assalamualaikum mommies.. nak tanya saya dah 37w 4d, ni dah masuk hari ke-4 saya cirit birit non-stop. Itu tanda² nk dkat bersalin ke?#ingintahu #SeriusTanya #bantujawab

8 Balas

saya baru je keluar ward hrini sbb ciritbirit najis cair mmg trus ke hospital bhaya untk bby tkut dyhydrated terus kene tahan ward sy pn tkut jugak ingt dh nk bersalin saya bru 33week risau dh tkut branak prem , tp memang seksa ciritbirit masuk air 3botol br ok 🥹 awk dh 37 better pergi sbb mngkin slh satu tanda jugak

Cirit birit bukan tanda nk bersalin, tp klu sakit perut seakan2 mcm nk cirit birit tu salah satu tnda. Klu berak cair berhari2 smpai bdan lemah jumpa doctor segera.

4mo ago

Xpe asalkn sis dpt bezakn je.. & bkan sbb sakit lain2.. insyaallah x lma lg nk bersalin dh tu, dh masuk 37w kn

Berapa kali cirit birit tu? Better pergi klinik untuk pemeriksaan lanjut. Takut dehydrate

4mo ago

Dalam sehari 2-3 kali. kerap jugalah. tapi mungkin najis jadi cair akhir² trimester ni sbb ada terbaca usus kita mengembang.

sy ank ptma .cirit birit tba2 .. pdhl x dak mkn apa2 yg pelik pn .. x smpai smnggu beranak 🤣

4mo ago

Itu kita nk get ready tu hehe.. tq sis..

boleh jadi. tapi ada orang seminggu dua kemudian baru bersalin juga.

4mo ago

oh macam tu.. nak kena siap sedia lah.. tq sis..

pengalaman saya dlu seminggu sblum beranak mmg kerap cirit birit..

4mo ago

Harapnya kita pun samalah sbb tak sabar dah nk jumpa baby.. 🤭

otw dah tu sis.