TABUNG SI KECIL

Assalamualaikum mommies, boleh ke mommy kongsikan cara² mommy buat tabungan masa hadapan untuk si kecil 🙂thank you in advance. #firsttimemom #ingintahu

2 Balas

Husband saya buka akaun tabung haji utk anak kami. Buka akaun masa anak umur dalam 2 bulan. Semua duit yg orang beri masa datang tengok dia, kami masukkan dalam tabung haji dia. Saya masih bekerja jadi setiap bulan saya and husband transfer dalam akaun tabung haji tu. Amaun bulanan tak besar kami masukkan sebab ada tabung emergency juga utk baby. Kami ada 1 bank account yg kami guna sebagai tabung emergency utk baby. Tabung emergency tu kami sediakan masa baru bulan pertama kahwin. Memang dah plan dari sebelum kahwin utk adakan simpanan utk baby and emergency 😊

1y ago

terima kasih Puan atas perkongsian yang diberikan,InsyAllah akan dipraktikkan 😊 semoga Puan sentiasa dipermudahkan urusan.

Waalaikumsalam. Kalau saya sekarang nak menabung sangat susah juga. Suami je bekerja. Tapi ada buka buku akaun anak. Kadang masa raya atau bila ada orang bagi pada anak atau suami ada lebih baru menabung. Better masuk dalam sspn/ asb atau tabung haji