Anak Taknak Menyusu

Assalamualaikum Mommies. Ada tak kat sini yang anak 1 tahun dah tak menyusu ? Tapi berat dan tinggi anak naik elok ja. Termasuk tak minum susu FM / fullcream / fresh milk. Memang nak makan je. Ada tak ? Anak saya sejak nak masuk 1 tahun 2 bulan siang memang taknak susu langsung. Nak makan je. Paling2 menyusu sekali je waktu malam. Siang makan, tidur pukul 8PM, pukul 12AM+ nak susu sekali then tidur sampai Subuh.

2 Balas

normal. mungkin dia kenyang makan. bagus sebenarnya untuk umur dia. atas setahun susu bukan keperluan utama. kalsium bukan dari susu je, boleh dapat dari makanan juga. 😊