Momies2 tolong jawab please

Assalamualaikum momies saya nak tanya kalau macam xda no misi kk untuk bgi yg kita pregnant boleh ke kita terus gi buat pengesahan dkt klinik sbb no phone semua hilang termasuk no phone misi kk to... Atau batter pergi masa 10minggu ke atas... Kalau ikut last keluar darah 6/3 last ikut kan start dari to Sy dh 5minggu 6hari... Momies yang berpengalaman bantu Sy... Sy second baby sulung dah 4tahun sbb umur Sy masih muda xpndai sngt bab2 ni #seriusnanya

1 Balas

Wsalam. Hai, tahniah. boleh baca step dibawah ya 1st step : boleh ke klinik swasta utk pngesahan kehamilan. Buat masa 6w keatas. Nk jimat & cantik 8w boleh nmpk kntung & heartbeat janin. 2nd step: lps dktr swasta confirmkn kehamilan, call kk berdekatan utk buat temujanji buka buku. Tanya sekali apa dokumen yg perlu dibawa. Buku boleh buka pd 9w-12w. 3rd step: masa hari temujanji bawa dokumen yg klinik minta & gmbr scan dari klinik swasta.