kesihatan ibu selepas bersalin

Assalamualaikum maaf saya nk tanya . saya ni first time mommy anak saya dh berumur 2bulan5hari, saya nk tanya normal ke kalau saya rasa sakit masa buang air kecil, dia rasa sakit bukan masa muula nk keluar tapi masa hujung hujung tuu saya ada bagitau dr tapi dia kata mungkin kencing kotor tapi lepas makan ubat pun still juga ada rasa sakit tuu..ada yg kata otot masa bersalin belum pulih ... saya nk tanya normal ke kalau macam tuu,ke saya perlu ke hospital...

5 Balas

Saya pun rasa sakit kat pundi kencing masa kencing. Anak kita sama besar 2 bln 5 hari tapi saya pun still rasa sakit masa kencing rasa mcm pundi tu bengkak. Mcm saya, saya rasa sbb masa bersalin haritu doc masukkan tiub dkt pundi utk keluarkan kencing sbb sy ckp asyik nk kencing je. Smpi skrg rasa sakit n seriau

1mo ago

3bln 10hri pantang suami sis. sy czer 5bln pantang

sma sis sy pn mcm ni. bila hbs kncing sakit pundi kecing. btw sy czer.. sy pkir kan sy sorng je mcm ni, anak dah 3bln lebih msih sy rasakan tiap kli mcm tu. klu lmbt kncing pn akan rsa ngilu. seolah2 pundi kncing bngkak. mgkin sbb msuk kateter yg buang air kcing kot msa czer . lgpun sy byk kali kna seluk..

sebelum ni bila saya lepas je kencing n kemut bahagian bawah saya sakit tapi bukan ms V mcm otot. bila saya nak naik tangga pun still rasa sakit bahagian tu. lama kelamaan rasa sakit tu hilang sendiri.

saya pulak kan lepas bersalin normal kan bila kencing berbunyi..naik segan la,jenuh kemut x nak bagi bunyi

2mo ago

x perlu risau ek..yela kita ni selalu ulang alik rumah mil..kadang nak guna tandas pon segan..bunyik shi~ kuat la jugak..sbb pernah suami tegur.. hahaha..anak dah 2 orng

air suam minum cukup?