NAJIS BAYI HIJAU KEKUNINGAN

Assalamualaikum, maaf bertanya dan gambar sedikit kotor. Saya nak tanya, najis warna ni tanda2 baby kurang hindmilk kee? Atau ni normal jee? Mohon jawapan. Terima kasih#firstmom #seriusnanya

NAJIS BAYI HIJAU KEKUNINGAN
3 Balas

Fully breastfeed ke? Boleh cuba bagi baby habiskan susu satu belah breast dulu, bila breast dah rasa kosong baru offer lagi sebelah. Selalunya 20-30 minit untuk satu belah breast. Sebab kalau najis baby masih warna hijau risau dia tak cukup hindmilk nanti berat baby susah naik.

kalau baby ada jaundis,itu normal...dia keluar bilirubin melalui najis.

untuk full breast feeding normal