High Blood Pressure..

Assalamualaikum.. last week sya sangkut bp masa jmpe doc so kne pantau seminggu 2x dkt kk...sya plak setiap kali 1st check bp dkt kk mesti sangkut sbb tinggi 150-160...sya akan disuruh baring then after 15 min misi akan dtg check bp alhamdulillah turun...normal ke??family pon ade history high bp..ade x mommy pengalaman yg sama ke??boleh share x cara mommy control bp.??sya plak jenis cpt nervous...🥲🥲 #1stimemom #advicepls #firstmom #ThankyouInAdvance

1 Balas

normal je. ade org kena baring bru bp cantik. sye kena mengiring ke kiri bru bp cantik bacaan die. kalau duduk tu tinggi sikit jela. tpi nurse kate ok je. sbb bacaan bp sye same je dri mula buka buku pink. yg penting mass amek bp tu jgn neves, jgn mengah. kalau tgh penat, mintak rehat dlu dlm 15minit.

2y ago

sama laaa kne mengiring ke kiri bru turun cantik reading nye...klo duduk jd tinggi bacaan nye...