Puasa 1st trimester

Assalamualaikum hi korg nak tnya..bila masa yg bagus utk ambil asid folik ye? Sahur atau berbuka? Ke mana2 pun bole?#firstbaby

3 Balas

ikut keselesaan awk nak makan waktu bila. mcm sy kalau makan waktu sahur, mesti pagi rasa mcm loya la nak muntah la mual la. mkn waktu mlm, terus tido takde da mual2 tu. haha mcm2 kan

Kalau biasa ambil pagi, ambil waktu sahur. Jika biasa ambil pada waktu malam, ambil asid folic masa berbuka

1y ago

Ya

Tak kisah, yang penting jangan lupa makan hehe

1y ago

ohh..ok2 baik..tq ☺️