Isu gigi bongsu dan ulser

Assalamualaikum.. Ketika sya hamil kandungan yg ke 7bulann. Gjgi bongsu naik belah kanan bawah, tapi normal laa waktu hamil klau gusi bengkak. Tut2 Baru2 ni, lepas ja sya pantang, sya ad laa naik gigi bongsu yg belah kiri atas , sakit takyah kata laa bengkak habis gusi2.. Tut2 sakit tekak sya pun bingung harap cari maklumat dlm Google jala. Rupa2 nya tekak sya naik jdi ulser.. Jdi di sini Ad tak penjelasan cara trbaik untuk lega kan gusi bengkak tu dan ulser di tekak nk telan air liyur pun sakit. Hmmm harap mbantuu.... Susah hati laa dgn sakit yg di almai dan mjga baby baru lahir.. Ank pertama. ##firstmom #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #bantusharing #ingintahu

1 Balas

Kerapkan berkumur dgn air garam yg suam2 if gusi bengkak pegi klinik doc xbleh nk buat apa…sbb kena tggu bengkak tu surut