PROSES CERAI DENGAN SUAMI SEMASA HAMIL

Assalamualaikum #ingintahu sy ingin bertanya ada tak disini yg ada experience cerai semasa mengandung? Pjg tak prosesnya? Brapa kos yg dikenakan ? Sy dn suami pjj. Kdg2 je dia balikk. Bila dia balikk dia asyik tido mcm dia letihhhh sgtttt2 smpaikan satu hari pon dia boleh tido. Mlm nnti pon dia akan tido lgi then berjaga pagi. Kdg2 kecewa jugakk nak harapkan tlong kejap jaga anak pon tk membantu sgt. Dia dh mcm selesa hidup mcm org bujang. Suami tinggal di penang ngn maknya. Apa dia buat lepas ja dia balik keja pon sy tk tahu. Mmg tkdak gangguan anak kecik atau isterii bila dia kt sana. Kdg2 dia balikk pon susah dia nk layan isteri dia. Dia ckp penat. Letih keja laa. Nak bersama tu kdg2 sampai menangis sy sbb dia mcm malas nk main. Sy rasa mcm giveup dgn suami. Bab batin mmg dia mcm tk mampu. Skrg sy pregnant ank kedua. Kami ada gaduh. Dekat tk smggu dia tk contact sy lgsg. Pastu sy msg dia dlm masa smggu tu sy ada turun darah & Demam on off batuk selsema. Dia cuma tanya ada g klinik tak ? Klau tak lgi p cepat2. Pastu bermulaa la lgi pergaduhan smpai sy dh giveupp nk pertahankan rumahtangga sy. Skrg sy taktau nk menangiss mcm mna dah. Kuat demi anakk ja. Tapi smpai bila nk bertahan klau harmoni dlm rumah tangga pon tk ada 😣 #pleasehelp

2 Balas

Bila sy pegi checkup. Sy tgok org lain ada suami yg teman. Sy rasa sedihhh sgtt. 😭 dia nk tanya psal checkup sy n baby pon tak pernahhh. Masa awal perkahwinan pon rumah tangga dh goyang. Sbb sy dpat tangkap suami suka tgok porno. Bayangkan sy tido kat sebelah dia, pgi2 buta dia boleh layan benda tu. Ya Allah mmg sedih sgt2. Bini kat sebelah yg halal tkmau nk sentuh n belaii😢😭😭😭 Dgn mak mertua pon tak brapa suka dgn sy. Patutka sy mintak cerai ?

10mo ago

tayah sedih sbb suami... xpe kalo xde yg teman,sy pn xde suami yg teman... sy x ambek pedulik orglain nk mesra ke ape ke..yg sy tau,check bby pastu balik.. kite idup zaman skrg da xbole nk tgk sgt bahagia org.. kite yg kene bina bahagia sendiri.. kdg org nie,depan org je bahagia tp blkg,Allah je tau...so keep strong enough n tayah pk pasal orglain or suami yg xpedulik kite

sy pena bcerai mase peknen.. lafaz lua mhkmh.. sy reg cerai tue lps bby da 3bulan.. spnjg peknen tue,sy xde pk pape dah,pk diri sendiri dgn bby dlm perut je.. bende da jadi,nk sedih da xgune.. teruskn idup n pk bby aje.. kite stress,dia pn akan stress so x adil pd dia...keep strong,sis.. kalo penat sgt,g balik umh family sendiri...